Diétás recepttár

KÜLDJ NEKÜNK TE IS RECEPTET ide, SEGÍTSÜK EGYMÁS FEJLŐDÉSÉT! KÖSZÖNJÜK!

Íme, néhány recept, amit jószívvel ajánlunk, hiszen mi is örömmel fogyasztjuk. Igyekszünk minél többet összegyűjteni belőlük. Ha neked is van olyan kajád, amelyet fincsinek ítélsz, és szívesen megosztanád velünk, kérjük, küldd el nekünk, hogy közzétegyük ezen az oldalon! Előre is köszönjük!!!

Magas fehérjetartalmú, diétás recepteket itt is találtok: BioTechShop.Builder,  gyuroskaja.hu,  dietaguru.hu

Gyúrós fagyi

Gyúrós fagyi
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: gyúrós, fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Olyan, mint az olvadt fagyi, de cukormentes és fehérjedús! Ráadásul isteni finom!!!
Hozzávalók
  • 100 g Aldi Milfina, 0,2 % zsírtartalmú tehéntúró (csak ez a jó!)
  • 15 g ízesített fehérjepor (amilyen ízű fagyit éppen szeretnél)
  • 0.2 dl jéghideg víz
Elkészítés
  1. A hozzávalókat egyszerűen keverjük össze egy 3 decis, szélesebb szájú bögrében. A vízzel óvatosan bánjunk, mert túl folyós lesz a krémünk!
  2. Edzés után kitűnő fehérjepótlás!
Megjegyzés
Az Aldi Milfina túró teljesen lágy, krémes és homogén, nem rögös! Elvileg osztrák termék, zsírtartalma csupán 0,2%

Protein szelet házilag

Protein szelet házilag
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: gyúrós, fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Sokkal olcsóbb, és talán finomabb, mint a Go Protein...
Hozzávalók
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 100 g fehérjepor
  • 8 g magkeverék, vagy őrölt dió/mogyoró/mandula
  • 1 - 1,5 dl víz
  • olvasztott étcsoki vagy zsírszegény kakaópor a bevonáshoz
Elkészítés
  1. A hozzávalókat egyszerűen keverjük össze. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
  2. Ebből az adagból 12 db, kb. 8 centis hengerré formázott süti jön ki.
  3. Formázás után hempergessük őket az olvasztott csokiba, vagy a vízzel kevert kakaómasszába.
  4. Ha elkészült, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen a bevonat.
Megjegyzés
Zabpehelylisztet legolcsóbban úgy nyerhetsz, ha megveszed a zabpelyhet, és darálógéppel megdarálod. Biztosan zabpehelyből van, és nincs benne adalék. :-)
A fehérjepor lehet bármilyen ízesítésű, próbálkozz bátran!

Gyúrós hamburger

Gyúrós hamburger
 
Beküldő: 
Recept típusa: egytálétel
Étel típusa: gyúrós, fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Jobb, mint az eredeti! :-) Az adag 4 db bucihoz lett kimérve!
Hozzávalók
  • 2 féle teljes kiőrlésű lisztből 15-15 dkg (Graham lisztet és teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt)
  • 1 tk. eritrit / xilit
  • fél tk. só
  • 20 g olívaolaj / kókuszolaj
  • 50 g natúr joghurt
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • fél csomag élesztő
  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 db tojás
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • kb. 2 maréknyi zabpehely, de ezt érezni fogjuk az állagán, hogy mennyi kell (akkor jó, ha könnyen formázható)
Elkészítés
  1. A hozzávalókat egyszerűen keverjük össze, a tésztát dagasszuk kézzel vagy géppel, és hagyjuk állni legalább 1 órát.
  2. fokon, 20-25 perc alatt szép barnára sül.
  3. Húspogácsa elkészítése: Keverjük össze a hozzávalókat, majd formázzunk golyókat.
  4. Lapítsuk ki, és kontakt grillen zsiradék hozzáadása nélkül, vagy serpenyőben egy kis kókuszolajon süssük ropogósra mindkét oldalát.

Gyúrós gyümölcsös muffin

Gyúrós gyümölcsös muffin
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: gyúrós, fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Az édes muffinokat mindenki ismeri és szereti. Ez a változat zsírszegény, CH-csökkentett, és egész sok fehérjét tartalmaz. A korpa miatt a rosttartalom is számottevő.
Hozzávalók
  • 60 g zabkorpa
  • 3 db tojás
  • 3 dl zsírszegény tej
  • édesítőszer ízlés szerint
  • gyümölcs (apró v. apróra vágott)
Elkészítés
  1. A tojások sárgáját édesítővel keverd el, majd jöhet hozzá a zabkorpa és a tej.
  2. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és forgasd bele az előbb elkészített masszába. Belekeverheted a gyümölcsöt előre, vagy akkor is, amikor a kis muffin sütőformákba töltötted.
  3. Süsd készre 180 fokon (kb. 15 perc).

Gyúrós brownie

Gyúrós brownie
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: gluténmentes, fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
A Brownie mindenki kedvence és köztudottan igazi kalóriabomba, most ennek egy kicsit egészségesebb és ráadásul gluténmentes, paleo változatát írom le.
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. cukrozatlan fekete kakaópor
  • 3 ek. csokis fehérjepor (Protein Express)
  • 1 késhegynyi vanília
  • 5 dkg kókuszzsír
Elkészítés
  1. A csokit a kókuszzsírral felolvasztjuk gőz felett. Addig a tojásokat habosra keverjük.
  2. A tojásos masszához keverjük a csokis masszát.
  3. A száraz hozzávalókat is hozzáadjuk, és robotgéppel összekeverjük.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, ezen sütjük 5 percig, majd 150 fokon 10 percig. Akkor jó, ha tűpróbánál ragad még a közepe.

Sütőtökös protein palacsinta

Sütőtökös protein palacsinta
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Az ősz egyik kedvelt zöldsége a sütőtök. E Közép- illetve Dél-Amerikából származó növényt az inkák, az aztékok és a maják is szeretettel fogyasztották. A népi gyógyászatban hashajtóként, máj- és béltisztítóként használták. Magas az antioxidáns tartalma, C- és E- vitaminban, béta karotinban, luteinben is gazdag. Ezzel javítja a látásunkat, a benne lévő tiamin miatt pedig hangulatjavító hatást is tulajdonítanak neki. A rostanyagok pedig az emésztésünket tartják rendben.
Hozzávalók
  • 1 adag fehérjepor
  • 100 g sütőtök (sült vagy főtt)
  • ½ teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 2 tojásfehérje
  • 50 g zabpehely
  • kb. 1,5-2 dl víz
  • 1 tk eritrit ( esetleg nyírfacukor, stevia is használható)
  • kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
  1. A tojásfehérje habját felverjük.
  2. A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd a felvert habot is hozzá tesszük.
  3. Serpenyőben minimális kókuszolajon kisütjük. Melegen tálaljuk.

Mandulás-gyümölcsös korongok

Mandulás-gyümölcsös korongok
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Habverés, majd keverés, és sütés. A tetejére mehet bármilyen szezongyümölcs (legjobb a málna...)
Hozzávalók
  • 20 g darált mandula (esetleg dió)
  • 20 g fehérjepor (legjobb a vaníliás, de lehet joghurtos is)
  • 3 tojásfehérje
  • 100 g málna (szamóca, szilva, vagy szeletelt, lédúsabb szezongyümölcs)
Elkészítés
  1. A tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom a darált mandulát, és fehérjeport.
  2. Kisebb tepsibe öntöm és megsütöm, 170 fokon, 10-15 percig.
  3. Ha megsült, kisebb formákat szaggatok belőle.
  4. A tetejükre pakolom a málnát, vagy a darabolt gyümit.
  5. Visszateszem a sütőbe pár percre, hogy a gyümölcs ráengedje a levét. Nemcsak nasi, rengeteg benne a fehérje!

Proteines kókuszgolyó

Proteines kókuszgolyó
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Előfordult már, hogy valami édességre vágysz és nincs kedved és időd sütögetni? A kókuszgolyóról köztudott, hogy gyorsan elkészíthető és most egy magasabb fehérje és alacsonyabb szénhidrát tartalmú változatot javaslok.
Hozzávalók
  • 100 g fehérjepor
  • 120 g zabpehely
  • 20 g mogyoró
  • 2 tk. fekete kakaópor (vagy zsírszegény holland, Spar)
  • kb. 50 ml kókusztej (tehéntej is lehet, alacsony zsírtartalmú)
  • 2 ek. cukormentes baracklekvár
  • kókuszreszelék
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a kókuszreszeléken kívül egy tálba tesszük és összegyúrjuk, a kókusztejet a végén adagoljuk hozzá a szükséges mennyiségben.
  2. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Gombás-húsos lecsó szójával

Gombás-húsos lecsó szójával
 
Beküldő: 
Recept típusa: egytálétel
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Zsírszegény, rostos, fehérjedús, kiadós... nekem nagyon bejött! (saját recept)
Hozzávalók
  • 25 dkg fehér csiperke gomba
  • 25 dkg pulyka darálthús (max. 7% zsírtartalommal)
  • 3 db vastaghúsú, nagyobb, édes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg szójagranulátum
  • 3 tojás
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
Elkészítés
  1. A szóját háromszoros mennyiségű vízben felteszem főni, kb. 10 percig. A darálthúst saját zsírján, sóval, petrezselyemzölddel és pirospaprikával ízesítve jól elősütöm. Közben a gombát és a zöldségeket megpucolom, megmosom, összevágom.
  2. Egy nagyobb fazékba teszem az összevágott zöldségeket, majd a szója főzővizével felöntöm. Ez a víz elegendő ahhoz, hogy ne égjen le zsiradék nélkül a cucc. Jól megsózom. A gáz v. főzőlap a minimumon legyen. (Később lesz készen ugyan, de biztosan nem fog leégni.)
  3. Kevergetem, hogy egyenletesen főjön minden, majd fűszerezem pirospaprikával, petrezselyemzölddel. Kóstolgatás után lehet még pótolni hozzá sót.
  4. Hamarosan sok levet ereszt, ekkor keverem bele az előhőkezelt darálthúst és a szóját. Hagyom még főni 10 percet, majd hozzáütöm a tojásokat. Ismét megkeverem, és még 5 percig főzöm.
  5. Én barna rizzsel keverve tálalom, fele-fele arányban. Ez az adag több napra elegendő!

Edzés után: túrós, édes proteinbomba

Túrós proteinbomba
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Edzés után kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert a rengeteg fehérje mellett a szénhidrát veszteséget is pótolja!
Hozzávalók
  • 250 g zsírszegény túró (0,2 %-os, Milfina, New Lifestyle, Aldi)
  • 1 db nyers tojás
  • 2 dkg zabpehely
  • 1 kávéskanál édesítőszer
  • 2 csipet só
  • 10-30 g ízesített fehérjepor
Elkészítés
  1. Egy kisebb tálban szétnyomkodom a túrót villával, majd hozzáadom a többi összetevőt. Szinte azonnal fogyasztható, csak a zabpehelynek adjunk 5 percet a puhulásig. Engem emlékeztet az íze a túrós palacsintára...
  2. Megturbózhatod még ízesített fehérjeporral is: a banánossal, vaníliással, mogyoróssal, csokissal különösen finom, és nagyot rúg a fehérjeszinten is!!!
  3. Ha az egészet betolod, több, mint 60 g proteinnek vágsz a nyakára!
Megjegyzés
Jó étvágyat, kellemes építkezést! ;-)

Zabpelyhes, banános tekercs – liszt nélkül

Zabpelyhes banános tekercs
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Egy süti, amiben nincs liszt, és csak annyi szénhidrát van benne mint ami a fehérjeforrásokban található? Bizony, van ilyen, megcsináltuk, szép lett, finom lett, mind megettük!
Hozzávalók
  • 250 g sovány túró (0,2 %-os, Milfina, New Lifestyle, Aldi)
  • 4 tojás
  • Kb. 80 g banános fehérjepor
  • 2 dl natúr joghurt
  • Instant zselatin (Dr. Oetker)
  • csipetnyi só
  • 4 ek. zsírszegény kakaópor (Holland, Spar)
  • 4 csapott ek. nyírfacukor vagy eritrit
Elkészítés
  1. A tojásfehérjéked verd kemény habbá. A sárgáját a cukorral ugyancsak keverd habosr. Forgasd őket össze, és óvatosan keverd el a habos masszában a kakaóport.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben süsd ki a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt kész.
  3. Közben keverd össze a túrót, a joghurtot, a banános port, majd végül a zselatin fixet.
  4. Helyezd a túrós masszát az időközben kisült tésztára, és a sütőpapír segítségével óvatosan tekerd fel, mint egy palacsintát. A massza sűrűségétől fog függeni hogy ez mennyire lesz sikeres vállalkozás. Ha nagyon híg, akkor nehezebb dolgod lesz, de ekkor sem reménytelen a dolog. Ha ezzel megvagy, tedd hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen a zselatin, és kész is vagy!
Megjegyzés
1 szeletben 12 g fehérje, 5 g zsír és 5 g szénhidrát vala. Egész jó arányok, és még finom is! Banános por helyett használható más ízesítés is, természetesen...

Medvehagymás buci

Medvehagymás buci
 
Beküldő: 
Recept típusa: egytálétel
Étel típusa: fehérjedús
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Edzés előtt, edzés után is fogyasztható, fehérjedús gombócok.
Hozzávalók
  • 250 g zsírszegény túró (0,2 %-os, Milfina, New Lifestyle, Aldi)
  • 150 g apró zabpehely (kék, Lidl)
  • 2 db tojás
  • medvehagyma
  • kevés sütőpor
  • bors ízlés szerint
Elkészítés
  1. Belerakom a hozzávalókat egy tálba, összekeverem.A medvehagymát megmosom, összevágom, hozzákeverem. Ízlés szerint sózom, borsozom.
  2. Hagyom kicsit állni, majd kézzel pogácsákat gyártok, a tetejére szezámmagot szórok.
  3. Sütőpapíros tepsiben, 220 fokon sütöm. Isteni finom és még a diétába is belefér!

Házi nutella – csokis mogyorókrém

Házi Nutella, avagy csokoládés mogyorókrém
 
Beküldő: 
Recept típusa: desszert
Étel típusa: csökkentett szénhidrátos
Előkészítési idő: 
Elkészítési idő: 
Elkészülési idő: 
Cukor-, tej-, liszt-, gabonamentes!!! Az ilyen Nutellával már szabad bűnözni! Mit szabad! Kötelező! De csak ritkán... :-)
Hozzávalók
  • 100 g törökmogyoró (egész, darabos, stb.)
  • 1 tk.-1 ek. extraszűz olívaolaj
  • kb. 80 g, 85%-os csokoládé
  • 1 tk. nyers kakaópor (vagy több)
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 csipet só
  • 1 tk. vaníliakivonat, -por (elhagyható)
  • 2-3 ek. édesítő (eritrit, vagy egyéb)
  • kb. 180 ml sűrűbb kókusztej
Elkészítés
  1. A mogyorót 180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíron szétterítve 10 percig pirítom, amíg illatos lesz. Nem érdemes ezt a fázist kihagyni és a darált mogyorót egyből a csokoládés masszába beleönteni, különben nagyobb ízélménytől fosztjuk meg magunkat! Langyosra hűtöm.
  2. Aprítóba teszem és először lisztesre darálom, majd kisebb menetekben tovább tekergetem, amíg lassan krémes nem lesz, ez 6-8 perc is lehet. Az oldaláról le kell szedegetni a rámászott krémet. Egy kevés olajat is hozzáadok, úgy könnyebb az aprítás és hamarabb válik homogén krémmé.
  3. Egy kisebb serpenyőben (legalacsonyabb fokon!!) megolvasztom a csokoládét és beleteszem az ízesítőket. Vigyázzunk, a csokoládémassza ne legyen 28-30 foknál melegebb, különben elveszti szép állagát. Belekeverem az ízesítőket. Ha minden sima, kevés olvasztott csokit teszek a mogyorókrémhez, majd az egészet visszateszem a csokis serpenyőbe és alaposan elkeverem. (Ezt az ide-oda teszegetős fázist ki lehet hagyni, de így biztosabb az eredmény, és úgy is bepiszkoltuk már mindkét edényt:) Hozzáöntöm a kókusztejet és még egyszer átmelegítem, eközben lehet kóstolgatni.
  4. Ha később hűteni akarjuk, hagyjuk egy kicsit hígabbra, különben egy nap után látszik, mennyi kókusztejet bír el a massza, ez kókusztejfüggő.
  5. Üvegbe öntöm és hűtőbe teszem. Ha már hidegre hűlt, kiskanállal jól átkeverem, ekkor nyeri el végleges állagát.
Megjegyzés
1 közepes üveg, 320 ml mogyorókrém lesz belőle
320 ml / 1.853 kcal / 170 g zsír / 98 g CH / LF30 82,3%
100 ml / 579 kcal / 53 g zsír / 30 g CH

 KÜLDJ NEKÜNK TE IS RECEPTET ide, SEGÍTSÜK EGYMÁS FEJLŐDÉSÉT! KÖSZÖNJÜK!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Mai edzések

  • 11:00 - CrossFit
  • 18:00 - TRX
  • 19:00 - CrossFit

Kategóriák