shadow

Annyira nem is egészséges ételek

Vannak ételek, amelyeket úgy reklámoznak, hogy mennyire egészségesek, netán fogyókúrához alkalmasak, holott ez egyáltalán nem igaz. Nézzünk néhány példát!

 1. Müzli A boltban kapható müzlik többségéhez cukrot adnak a szárított gyümölcsök mellé, amelyek eleve sok cukrot tartalmaznak. Majd mindezt felöntjük jó sok tejjel, hogy végül teljesen haszontalan ételt kapjunk! Ha egészséges müzlire vágysz, keresd a sima zabpelyhet, vagy a láthatóan csupán magvakat tartalmazókat!
 2. Gyümölcslé A gyümölcslevek többsége is inkább víz cukorral és némi ízesítővel, így ezek sem mondhatók egészségesnek, hiába vannak a dobozon vicces rajzfilmfigurák és hiába ajánlják őket a gyerekeknek, mint egészséges italt. Sajnos ezek általában egyáltalán nem egészségesek. Érdemes otthon magunknak préselni a gyümölcsöket, ha tudni szeretnénk, hogy mi van benne!
 3. Zsírszegény, bio vagy cukormentes bármi Azt ugye tudjuk, hogy az ételek szénhidrátból, zsírból és fehérjéből állnak. Amiben nincs szénhidrát, abban többnyire zsír van és fordítva. Mert valaminek mégiscsak lennie kell! Figyelj arra, hogy mi van az ételek címkéjén és a minőségi tápanyagokat keresd! Lassú felszívódású szénhidrátokat, természetes édesítőszereket, a zsírok közül pedig a telítetlen zsírsavforrásokat fogyassz! Sokszor a bio sem bio: pl. a mangalica húsa csak akkor nevezhető bionak, ha természetes növényekkel, terményekkel, magokkal etetik. Ellenkező esettben cseppet sem különbözik a “gyári” sertéshústól!!!
 4.  Szárított gyümölcs A gyümölccsel még alapvetően nem lenne nagy baj, bár diéta idején azért át kell gondolni ezek fogyasztását is. A gond inkább azzal van, hogy a szárított gyümölcsökhöz adnak még cukrot és a szavatosságuk növeléséhez számos kémiai folyamaton mennek keresztül, amit annyira nem jó elfogyasztani!

Forrás: BioTech, YourBody

Természetesen folytathatnánk a felsorolást, és mindenki tudna még mondani legalább 1, álegészséges élelmiszert! Gyakran elegendő, ha elolvassuk az étel összetevőit – bár, sok gyártó sajnos hajlamos a fogyasztók megtévesztésére. Mióta az “E-mizéria” szárnyra kapott, a címkéken nem tüntetik fel az adalékanyag kódját (vagyis az E-számot). Egyszerűen elintézik egy “ízfokozók”, vagy “savanyúságot szabályozók” kifejezéssel, aztán fogyasztó legyen a talpán, aki megfejti a rejtvényt. Ráadásul többesszámban szerepel az összetevők között, tehát minimum 2 féle adalékot tartalmaz az adott kategóriából… Vannak persze ártalmatlan adalékanyagok is, de nem ez a jellemző. Egy korábbi cikkünkben kitértünk pár adalékanyag részletes elemzésére, ha érdekel, olvasd el itt. 

Müzli helyett fogyassz Go Energy vagy Go Protein szeletet, melyek biztonságos alapanyagokat tartalmaznak. Pont olyan arányban, amelyre a szervezetednek szüksége van edzés előtt, közben, vagy után! Nemcsak tökéletesen megfelelőek pl. az izomépítéshez, de igazán finomak is!!! Nálunk, a Ge-Zo Fitben 40 és 80 g-os kiszerelésben kaphatók. Vendégeink kedvence a málnás és a kókuszos-vaníliás. Ja, nem! A marcipános és a banános! :-)

Go Protein, 40 g : 310,- Ft, 80 g: 480,- Ft
A legfinomabb izomépítők!!!

 

 

2 comments on “Annyira nem is egészséges ételek

 1. Nikica

  Nekem is ez a kedvenc csokim! A málnás és a kókuszos! Csak kár, h annyiba kerül, mert minden nap megennék legalább hármat!!! :-(

  • Ge-Zo Fit

   :-) Köszönjük véleményed, és teljes mértékben egyetértünk Veled! Az árakat tekintve a 80 g-os kiszerelés jobban megéri, mint a 40-es. Ha körülnézel pár drogériában, találhatsz fehérjeszeleteket 35 – 45 g-os kiszerelésben is, 200,- Ft-ért. Ezekben azonban nincs BCAA, és L-Glutamin, illetve lényegesen kevesebb vitamint tartalmaznak. Az ízük ugyan nem rossz, de azt valahogy nehezen viselem, ha vastagon a szájpadlásomra ragadva akarnak finomabbnak tűnni. Ár-értékarányuk tehát sokkal jobb a BioTechUSA “csokiknak”, és hidd el, rengeteg kutatómunka áll a háttérben, hogy minden összetevőből a legmegfelelőbb mennyiséget biztosítsák izmaink épüléséhez!!!

Comments are closed.