Hip-hop dance

hip-hop-dance_ge-zo-fit
Kis csapatunk a Ge-Zo Fitben

Sziasztok! Várunk mindenkit sok szeretettel a Hip-Hop óráinkra, a Ge-Zo Fitbe! Péntekenként 16:00-18:00 óráig pörgetjük a hangulatot, és persze magunkat is! Csatlakozni folyamatosan lehet. További infó: Szabó Nikolett: +36 70 941 56 50

Miről szól a hip-hop?

A hip-hop  egy  zenei műfaj és egy életstílus is  egyben,  ami  magában  foglal   megannyi  dolgot,  a  zenét, öltözködési stílust  vagy  a  szleng  szóhasználatot. Tánc közben azt csinál a táncos, amit a teste diktál, nem szigorú szabályok közé szorított vagy kínosan precíz mozdulatokat hajt végre, mint a valódi színpadi táncok képviselői. A freestyle fogalma csak a hip-hopban nyer értelmet. Az Egyesült Államokból, Bronxból  indult. A  hip-hop elsősorban  egy  szubkultúra,  mivel  van  saját  zenei  stílusa,  ami  az  MCing /emszízés = ütemre szövegelés, rappelés  és a  DJing/Scratch, lemezkarcolás, van saját tánckultúrája is, ami a break, rajz / festői  stílusa  a  graffiti,   valamint   rengeteg   sport,  ami   még hozzá  köthető, pl.: a kosárlabda, streetball.

A  hip-hop  alkotások   témája,   hangulata,  a  műfaj  bármelyik   területén  laza,  határozott,  néhol bolondos.  Ez  arra  vezethető  vissza,  hogy  a  stílus  főleg  azokból  az  időkből származik, amikor Amerikában az afro- amerikaiak  még elnyomás  alatt  éltek.  Ezeknek  az  embereknek  a  táncolás nyújtott menedéket.  A  hip-hop  tánc  alapvetően  technikás,  ám  nem  a  rendszerben gondolkodó modern   tánc   értelmezése   szerint.   A   hip-hop   tánc   nem  helyez  hangsúlyt  érzelmi  állapotok kifejezésére, nem komponál  tudatosan, inkább  a fiatalok hagyományaiból, mindennapjaiból ellesett mozdulatokat ülteti egy modern tánc formába.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Mai edzések

  • 11:00 - TRX
  • 16:00 - HipHop Dance
  • 18:00 - TRX
  • 19:00 - CrossFit

Kategóriák